Térkép

CNC BOTKA BT.
6353 Dusnok, Diófa utca 23.
Telefon: +36-30/4776818
E-mail: info@formaxkft.com

 

CNC Botka Bt.

Gázrugók a mindennapokban

Nem is gondolnánk, de a hétköznapokban a munkahelyünkön, utazás során, vagy akár háztartási munka végzése alkalmával is találkozhatunk gázrugókkal.

Nem hiszi? Mutatunk néhány példát!

Próbálta már az irodai székének ülését feljebb emelni vagy leengedni? Emlékszik a sziszegő hangra, amit hallott? A hang a gázrugótól származik. Az Ön kényelmét szolgálja nap-nap után, anélkül, hogy tudatosítanánk a jelenlétét.

Tudta, hogy az autójának csomagtartójánál is gázrugók ?dolgoznak?? Annak idején az autók nagy részénél, például a Trabantnál még nem találkozhattunk hasonló szerkezettel, napjainkban azonban már az autók többségénél segítik a csomagtartó használatát. Jellegzetes sziszegő hangjára itt is felfigyelhetünk, amikor felemeljük a csomagtartó tetejét.

Azt gondolhatnánk, a konyhában végképp semmi keresnivalója nincs egy gázrugónak. Pedig nagyon is fontos az a szerep, amit a gázrugók pélául a konyhai szekrények használhatóságánál betöltenek. Szekrényajtók működésén kívül még a sütők egy részénél is felfedezhetjük a jelenlétüket.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a gázrugók sokkal fontosabb szerepet töltenek be életünkben, mint azt valaha is gondoltuk volna!



CNC BOTKA BT. © - Oldaltérkép